Rijkswaterstaat: problemen met zandverstuiving opgelost

LELYSTAD • Wo 16 oktober 2019 | 16:23 • Woensdag 16 oktober 2019 | 16:23

Rijkswaterstaat is klaar met het aanbrengen van grond en gras op de Markerwaarddijk. Daardoor zou het niet meer mogen voorkomen dat bij harde wind zand op de weg (N307) terechtkomt.

Het aanbrengen van de laag grond begon in juni, toen duidelijk werd dat andere maatregelen tegen het stuivende zand niet werkten. De weg moest regelmatig afgesloten worden voor verkeer.

Volgens Rijkswaterstaat werkt de aanpak: de grond houdt het zand vast en er heeft geen verstuiving meer plaatsgevonden. Tegelijk met het aanbrengen van de grond is een grasmengsel ingezaaid. Dat gras is aan het opkomen en moet er voor zorgen dat de problemen met het zand niet meer terugkomen.

Het zand is bewust aangebracht, het is onderdeel van de versteviging van de dijk. Door zand te gebruiken in plaats van traditionele materialen als steen is de versteviging duurzamer en brengt het ecologische voordelen met zich mee volgens Rijkswaterstaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel