Geen Waterinnovatieprijs van jury voor Markerwaarddijk, wel publieksprijs

LELYSTAD • Do 12 december 2019 | 16:20 • Donderdag 12 december 2019 | 16:20

De versterking van de Markerwaarddijk grijpt naast de Waterinnovatieprijs. De juryprijs gaat naar twee nieuwe dijktypen in het Limburgse Ooijen-Wansum. Dat werd donderdag bekend tijdens het Waterinnovatiefestival in Utrecht. De prijs wordt elk jaar door de Unie van Waterschappen uitgereikt voor projecten en technieken die innovatief zijn op het gebied van waterbeheersing.

In totaal waren 12 innovaties in de race voor de prijs. Er zijn vier categorieën: Waterveiligheid, Schoon Water, Voldoende Water en Digitale Transformatie.

De winnende innovaties zijn door een jury uitgekozen en krijgen een glaskunstwerk van Gert Bullée. Via internet konden mensen ook hun stem uitbrengen. Deze publieksprijs was wel voor de Markerwaarddijk.

Versterking van de dijk
De Markerwaarddijk is de afgelopen tijd met 10 kilometer zandoevers versterkt. Deze maatregelen zijn bedoeld om de dijk te beschermen tegen de golven van het IJsselmeer en Markermeer. In maart waren de werkzaamheden afgerond, maar het verkeer had daarna nog regelmatig last van de oevers. Het zand van de oevers waaide bij harde wind over de weg waardoor de dijk meerdere keren afgesloten werd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel