Fietspad Markerwaarddijk sneller open dan verwacht

FLEVOLAND • Wo 24 juni 2020 | 16:32 • Woensdag 24 juni 2020 | 16:32

Het fietspad langs de Markerwaardijk is sneller open dan verwacht. Dat meldt de provincie Flevoland. Het fietspad zou vanwege werkzaamheden tot vrijdag dicht zijn, maar ging woensdagmiddag al weer open.

Volgens een woordvoerder zijn de werkzaamheden vlot verlopen en is het fietspad daardoor zo snel weer open. Fietsers en bromfietsers kunnen weer gebruik maken van de route die vanaf de Trintelhaven naar Enkhuizen leidt.

Op het fietspad is een nieuwe asfaltlaag aangebracht en een aantal betonplaten zijn vervangen. Het asfalt moest worden aangepakt door het vele schuif- en veegwerk tijdens de winterse zandverstuivingen vanaf het natuurgebied. Dat probleem was eind 2019 al opgelost, maar door de beschadigingen was het daar niet prettig fietsen.

Los van val wielrenner Niki Terpstra
De werkzaamheden staan overigens los van het ongeluk van profwielrenner Niki Terpstra. Die kwam lelijk ten val op de Markerwaarddijk omdat hij moest uitwijken voor ganzen. Dat ongeluk gebeurde aan de andere kant van de dijk, tussen Trintelhaven en Lelystad.

Het fietspad op dat stuk wordt wel al langer door de provincie bekeken, bevestigt een woordvoerder. Mede omdat de fietsenbond al eerder had gewaarschuwd voor de 'niet-vergevingsgezinde berm' van de dijk. Maandagmiddag zei gedeputeerde Jan de Reus dat de veiligheid van het fietspad opnieuw wordt bekeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel