Versterking Markerwaarddijk genomineerd voor Waterinnovatieprijs

LELYSTAD • Do 14 november 2019 | 14:26 • Donderdag 14 november 2019 | 14:26

Het project om de Markerwaarddijk met zandige oevers te versterken, is genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2019. Die prijs wordt elk jaar door de Unie van Waterschappen uitgereikt voor projecten en technieken die innovatief zijn op het gebied van waterbeheersing.

In totaal zijn twaalf innovaties in de race voor de prijs. Deze finalisten zijn door een jury geselecteerd uit bijna honderd inzendingen. Er zijn vier categorieën: Waterveiligheid, Schoon Water, Voldoende Water en Digitale Transformatie. De versteviging van de Markerwaarddijk valt onder Waterveiligheid.

De winnende innovaties worden door de jury uitgekozen en krijgen een glaskunstwerk van Gert Bullée. Publiek kan stemmen op waterinnovatieprijs.nl. Op 12 december worden de winnaars bekendgemaakt.

Versterking van de dijk
De Markerwaarddijk is de afgelopen tijd met 10 kilometer zandoevers versterkt. Deze maatregelen zijn bedoeld om de dijk te beschermen tegen de golven van het IJsselmeer en Markermeer. In maart waren de werkzaamheden afgerond, maar de dijk had daarna nog regelmatig last van de oevers. Het zand van de oevers waaide bij harde wind over de weg waardoor de dijk meerdere keren afgesloten werd.

De Unie van Waterschappen wil nog niet bekendmaken waarom het project van de Markerwaarddijk precies genomineerd is. Het volledige juryrapport wordt tijdens de prijsuitreiking gepresenteerd. Wel vertelde een woordvoerder dat de versteviging van de dijk met de oevers aan alle gestelde criteria voor de prijs voldeed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel