OR zwijgt over vertrouwensprocedure bij gemeente

NOORDOOSTPOLDER • Zo 20 oktober 2019 | 20:52 • Zondag 20 oktober 2019 | 20:52

De ondernemingsraad van de gemeente Noordoostpolder wil niets zeggen over de procedure die wordt gevolgd bij klachten over ongepast gedrag. Omroep Flevoland had hierover vragen gesteld naar aanleiding van beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag door ex-burgemeester Harald Bouman.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek zei vorige week dat de vertrouwensprocedure van de gemeente serieus tegen het licht moet worden gehouden. De procedure is volgens Verbeek voor verbetering vatbaar. Aan de waarnemend burgemeester Jan Westmaas, heeft hij de opdracht gegeven om daar naar te kijken. De ondernemingsraad wacht de bevindingen van Westmaas af, zo laat de voorzitter weten.

''Niet meer relevant''
De ondernemingsraad is het orgaan dat de personeelsbelangen behartigt en goede arbeidsomstandigheden moet bewaken. Op de vragen of de OR op de hoogte was van de beschuldigingen aan het adres van Bouman, welke stappen de OR heeft ondernomen en hoe de officiële procedure er precies uitziet wil de voorzitter niet ingaan. In een korte reactie schrijft de ondernemingsraad dat ''terugkijken op mogelijke meldingen over onze vorige burgemeester niet meer relevant is. We willen de blik vooruit richten."

Geen officiële klacht; wel onderzoek
Harald Bouman stapte twee weken geleden plotseling op als burgemeester van Noordoostpolder. Hij zat hij niet op één lijn met zijn directe werkomgeving over de manier waarop de polder bestuurd moet worden. Uit meerdere bronnen vernam Omroep Flevoland dat er nog een andere gevoelige kwestie speelde rond het opstappen van de burgemeester. Binnen het gemeentehuis waren er namelijk klachten over grensoverschrijdend gedrag van Bouman. Dit heeft niet tot een officiële klacht geleid, maar er is wel onderzoek verricht. Daaruit bleek dat er voor daadwerkelijk ongepast gedrag geen bewijs is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel