Toegang kunstwerk Riff afgesloten voor publiek

DRONTEN • Ma 21 oktober 2019 | 16:15 • Maandag 21 oktober 2019 | 16:15

De gemeente Dronten heeft de trap van het kunstwerk Riff dichtgetimmerd met een houten plaat. Zo kunnen bezoekers niet naar het dak gaan. Ook is er een bord geplaatst waarop staat dat het betreden op eigen risico is.

Het kunstwerk is zeven meter hoog. Bij de opening gingen bezoekers via de trap naar boven. Veel mensen vonden het levensgevaarlijk omdat er geen hek op kunstwerk is geplaatst. Vooral kinderen zouden van de rand kunnen vallen. Vlak na de opening kondigde de gemeente aan om maatregelen te nemen voor de veiligheid.

Bij het afgeven van een vergunning voor het kunstwerk is er gekeken naar hoeveel gewicht de bovenkant aankan. Het dak is berekend op het gewicht van bijvoorbeeld sneeuw en mensen die voor onderhoud het bouwwerk op moeten, maar niet op het gewicht van publiek.

Passanten juichen de tijdelijke maatregel toe. Hoelang de trap dicht blijft voor het publiek en wanneer de gemeente Dronten met definitieve veiligheidsmaatregelen komt, is niet duidelijk.

Het landschapskunstwerk aan de Spijkweg is op 12 oktober voor het publiek geopend. Het is een cadeau van de provincie Flevoland aan de gemeente Dronten. Riff is bedoeld als blijvende herinnering aan de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. De Nederlands-Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma ontwierp het ter ere van 100 jaar Zuiderzeewet. Hij laat weten dat hij het jammer vindt, maar verwijst naar de provincie voor verdere vragen over het kunstwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel