Walibi herstelt fout in bestelsysteem op website

BIDDINGHUIZEN • Di 22 oktober 2019 | 14:53 • Dinsdag 22 oktober 2019 | 14:53

Pretpark Walibi in Biddinghuizen heeft een fout in het online bestelsysteem hersteld, nadat ze op die fout gewezen werden door RTL Nieuws. Dankzij de fout konden bezoekers bijna gratis kaartjes bestellen. Volgens Walibi zou dat nu niet meer mogelijk moeten zijn.

RTL kreeg een anonieme tip dat het pretpark niet goed controleerde welk aantal kaartjes een klant op de site invoerde. Daardoor kon er ook een mingetal ingevoerd worden. Door kaartjes toe te voegen en daarna het bedrag met mingetallen te verlagen, kon RTL voor een paar euro meerdere tickets bestellen.

'Misbruik fout onwaarschijnlijk'
De fout op de website is waarschijnlijk ontstaan na een update aan de site vorige week. Volgens een woordvoerder is het daardoor onwaarschijnlijk dat er tot nu toe ook echt misbruik is gemaakt van de truc.

Walibi kwam vorige week ook al in het nieuws door een datalek. IT'er Jan van Kampen ontdekte dat je op de website informatie over de voorverkoop kon vinden. Zijn melding daarover richting Walibi werd in eerste instantie opgevat als poging tot chantage. Uiteindelijk besloot het pretpark om geen aangifte te doen.

ICT-manager gezocht
De twee gebeurtenissen zorgen ervoor dat Walibi de eigen website nog eens goed onder de loep neemt. Overigens staat er op dit moment ook een vacature open voor een ICT-manager.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel