De Golfslag staat opnieuw te koop

EMMELOORD • Do 24 oktober 2019 | 6:17 • Donderdag 24 oktober 2019 | 6:17

Voormalig verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord gaat opnieuw in de verkoop. De huidige eigenaren hebben een makelaar in de arm genomen. Die moet zoeken naar beleggers of investeerders die het gestripte pand willen herontwikkelen.

Omdat het om een erg specifiek gebouw gaat, heeft de makelaar het pand niet in een advertentie aangeboden. In plaats daarvan heeft hij bedrijven benaderd die vaker zulke grote gebouwen kopen en herontwikkelen.

Volgens de makelaar hebben al verschillende partijen interesse in het pand getoond.

Plan voor betaalbare appartementen
Twee Flevolandse ondernemers kochten het gebouw in 2016, met het plan om er 60 betaalbare appartementen voor jongeren en starters in te maken. Het pand werd daarna van binnen grotendeels gesloopt. Zo zijn er veel tussenmuren weggehaald, om de oorspronkelijke 120 bejaardenwoningen te veranderen naar grotere appartementen.

Sinds begin vorig jaar liggen die werkzaamheden stil. Dit tot verwondering en ergernis van veel inwoners van Emmeloord. De Golfslag staat op een redelijk prominente plek aan de rand van het centrum. Op de benedenverdieping wonen nog altijd een handvol anti-krakers.

Rechtszaak
De werkzaamheden stagneerden aanvankelijk omdat de nieuwe eigenaren de vergunning voor de nieuwe woonbestemming niet rond kregen. Uiteindelijk wilden zij het pand daarom weer van de hand doen, maar dat eindigde in een rechtszaak. Twee partijen stelden dat zij een koopovereenkomst met de eigenaren hadden. Dit leidde ertoe dat er beslag op het pand kwam te liggen.

In februari van dit jaar werd dat beslag opgeheven. Maar een maand later overleed een van de eigenaren van de Golfslag. Zijn nabestaanden en de tweede eigenaar hebben geen vertrouwen meer in de herontwikkeling. Daarom gaat De Golfslag opnieuw in de verkoop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel