Commissie-Remkes komt met versneld stikstofadvies voor luchtvaart

LELYSTAD • Wo 30 oktober 2019 | 19:16 • Woensdag 30 oktober 2019 | 19:16

Er komt een versneld stikstofadvies over de luchtvaart van de commissie-Remkes. Dat bevestigt het ministerie van Landbouw na berichten van de NOS. Minister Schouten heeft om een versneld advies gevraagd en de commissie Remkes denkt dat nog voor het eind van het jaar te kunnen geven.

Schouten kon begin deze maand bij de presentatie van de stikstofmaatregelen van het kabinet nog geen duidelijkheid geven over de gevolgen voor Lelystad Airport. Het kabinet en de provincies hebben zich eerst over onder meer landbouw, verkeer, industrie en woningbouw gebogen.

De commissie-Remkes zou pas volgend jaar mei met een advies over de luchtvaart komen. Verschillende partijen in de Tweede Kamer wilden dat het kabinet tot die tijd geen beslissingen over het openen van Lelystad Airport zou nemen. Maar een motie die de partijen indienden haalde het niet.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur zegt overigens dat de oplossing voor het stikstofprobleem niet bij de luchtvaart gezocht moet worden. De sector stoot relatief weinig stikstof uit.

Natuurvergunning
Volgens de NOS heeft minister Schouten de commissie-Remkes ook gevraagd om een oordeel over natuurvergunningen voor onder meer Lelystad Airport. Volgens milieuorganisaties heeft de luchthaven ten onrechte geen natuurvergunning. Schouten moet dit onderzoeken en besluiten of er alsnog zo'n vergunning nodig is, of dat de wetgeving goed is toegepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel