Laatste boten jachthaven Haddock moeten nu echt weg

ALMERE • Di 5 november 2019 | 19:07 • Dinsdag 5 november 2019 | 19:07

De deadline was al met een maand verlengd, tot 1 november, maar nu moeten de laatste boten die nog bij jachthaven Haddock liggen echt weg. Er liggen nog een paar schepen, de gemeente gaat daar een aankondiging op plakken. Als de eigenaren ze dan nog niet weghalen dan doet de gemeente dat.

De schepen blijven dan maximaal nog 13 weken in de opslag bij de gemeente. Tegen betaling kunnen ze daar opgehaald worden. Maar verwacht wordt dat een deel niet geclaimd zal worden, gezien de slechte staat van sommige van de boten.

Jachthaven Haddock moet weg van de huidige plek omdat het gebied nodig is voor de Floriade. Zo'n 350 boten moesten daardoor uitwijken naar een andere locatie. Zo'n 100 eigenaren zijn met hun schip naar een andere stad vertrokken omdat ze de alternatieve ligplaatsen van de gemeente niet aantrekkelijk genoeg vinden. Dat stelde een woordvoerder van de ligplaatshouders in september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel