Boten mogen maand langer bij Haddock liggen

ALMERE • Vr 20 september 2019 | 1:24 • Vrijdag 20 september 2019 | 1:24

Boten die bij jachthaven Haddock in Almere liggen, mogen daar een maand langer blijven. Dat heeft de gemeenteraad van Almere besloten.

De boten moesten uiterlijk 1 oktober weg zijn, maar nu hebben de eigenaren tot 1 november. Die datum is praktischer omdat er rond die tijd sowieso veel schepen uit het water worden gehesen in verband met de winter.

Ondanks deze tegemoetkoming zijn veel ligplaatshouders niet tevreden. Zij vinden de alternatieve ligplaatsen die de gemeente tijdelijk aanbiedt niet goed genoeg of onveilig. Hierdoor zijn meer dan 100 booteigenaren naar een andere stad vertrokken, zo zegt een woordvoerder namens de ligplaatshouders.

Wethouder Julius Lindenbergh erkent dat Almere watersporters is kwijtgeraakt, maar hij hoopt dat ze terugkomen wanneer er eenmaal een nieuwe jachthaven is. Dat duurt nog zeker anderhalf jaar. Jachthaven Haddock moet weg van de huidige plek omdat het gebied nodig is voor de Floriade. Zo'n 350 boten moeten daardoor uitwijken naar een andere locatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel