Burgemeester geeft aftrap voor renovatie gemeentehuis

DRONTEN • Ma 11 november 2019 | 7:16 • Maandag 11 november 2019 | 7:16

Het gemeentehuis van Dronten is dicht. De afgelopen week is het leeggehaald ter voorbereiding op een flinke renovatie. Voor burgerzaken kunnen Drontenaren vanaf maandagmiddag terecht in een tijdelijk onderkomen in het voormalige Rabobank-kantoor aan De Rede 58.

Met het inschrijven van burgemeester Jean Paul Gebben in de gemeentelijke basisadministratie vond de officiële start plaats van de werkzaamheden. Gebben werd in juni geïnstalleerd, maar was nog niet ingeschreven. Met het plaatsen van zijn handtekening in het bankgebouw werd dat geregeld.

De 300 ambtenaren van de gemeente zitten tijdelijk op verschillende locaties. De raadsvergaderingen zijn in de Meerpaal, in de ruimte boven 'het ei'. Voor andere vergaderruimtes en het bedrijfsrestaurant is kerkgebouw de Open Hof beschikbaar. Ook worden ambtenaren gehuisvest in portocabins naast het Almere College. Daarnaast werken ze of (parttime) thuis, op locatie of op De Reest. In de Meerpaal is de 'gele kamer' ingericht als tijdelijke trouwzaal.

Wethouder verwacht geen problemen
De tijdelijke balies voor burgerzaken, zoals aangifte van geboorte of het afhalen van een rijbewijs, gaan maandag om 12.00 uur open. Wethouder Roelof Siepel verwacht dat alles dan goed werkt. "Alle systemen zijn uitvoerig getest, ik heb er vertrouwen in dat het goed komt." Als er toch sprake is van kinderziektes hoopt de wethouder op begrip en geduld van de Drontenaren.

Burgemeester Gebben heeft zijn bewondering uitgesproken naar iedereen die de verhuizing uit het gemeentehuis mogelijk hebben gemaakt: "grote pluim voor die mensen die knetterhard gewerkt hebben hier om in vier dagen tijd iedereen over te krijgen."

25 miljoen
De verbouwing van het gemeentehuis kost, inclusief de tijdelijke verhuizing van de ambtelijke organisatie, 25 miljoen euro. Over de hoogte van het bedrag was veel discussie. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel