Raad ontevreden met kinderziektes gemeentehuis

DRONTEN • Zo 5 september 2021 | 11:39 • Zondag 5 september 2021 | 11:39

De gemeenteraad van Dronten is over het algemeen blij met de renovatie van het gemeentehuis, die rond de 25 miljoen euro heeft gekost. Maar diverse kinderziektes vergallen nog steeds het plezier, bleek tijdens de raadsvergadering.

Zo is er veel kritiek op de dure nieuwe klimaatbeheersing. "Ik weet nog niet of het werkt", zei Siert Jan Lap van het CDA. "De temperatuur is echt niet normaal; het is ontiegelijk warm", bevestigde PvdA-raadslid Suzanne Stoop.

Wethouder Roelof Siepel van de ChristenUnie erkent dat er nog steeds allerlei kinderziektes zijn. Zo kunnen gemeenteraadsleden buiten kantooruren moeilijk naar binnen en zijn trouwambtenaren niet tevreden over de inrichting van de trouwzaal. Ook klagen de ambtenaren dat ze niet met een rugzakje door de toegangspoortjes kunnen.

Volgens de wethouder zijn veel zaken sinds de opening in maart niet aangepakt omdat het gebouw door corona nog steeds niet volledig in gebruik is genomen. CDA'er Lap en Foeke Bongers van Leefbaar willen dat er voor eind december een evaluatie komt van het college van B en W. Ze willen onder meer weten hoe tevreden de ambtenaren zijn, en hoe het zit met het energieverbruik in het gebouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel