Verbouwing gemeentehuis kostte ruim half miljoen euro minder dan gepland

DRONTEN • Do 15 april 2021 | 10:47 • Donderdag 15 april 2021 | 10:47

De gemeente Dronten heeft minimaal 525.000 euro minder dan verwacht uitgegeven aan de verbouwing van het gemeentehuis. Het definitieve bedrag dat overblijft wordt later bekend en kan nog hoger uitvallen door andere meevallers. In totaal was er zo'n 25 miljoen euro begroot voor de verbouwing en de tijdelijke huisvesting van ambtenaren op andere plekken.

Het gemeentehuis is een jaar lang ingrijpend aangepakt. Binnen het budget zijn er ook nog extra zaken aangepakt die volgens de gemeente niet van tevoren bedacht waren. Zo is er een tweede vergaderruimte bijgekomen, een nieuwe lift en een groot kunstwerk in de hal. Ook kregen parkeerplaatsen achter het gemeentehuis een overkapping met zonnepanelen. Daarvoor was een subsidie van de provincie Flevoland beschikbaar.

Dat er meer kon worden gedaan, komt volgens wethouder Roelof Siepel doordat aannemers mede verantwoordelijk waren voor onder meer de technische aspecten. Een aantal zaken viel voordeliger uit, door bijvoorbeeld een technische installatie op een andere plek te plaatsen of door andere technische oplossingen toe te passen dan van tevoren was bedacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel