Laura Bouwmeester voorgedragen als PvdA-wethouder

ALMERE • Ma 11 november 2019 | 16:17 • Maandag 11 november 2019 | 16:17

Laura Bouwmeester wordt door de PvdA voorgedragen als de nieuwe wethouder in Almere. Zij moet Loes Ypma opvolgen die eind september opstapte. Bouwmeester woont in Almere, wat een eis is van de gemeenteraad. Volgens Bouwmeester is nog niet duidelijk of ze de portefeuille Floriade en Wonen van Ypma overneemt.

Bouwmeester was onder meer statenlid en gedeputeerde voor Flevoland. Tegenwoordig zit ze in het algemeen bestuur van het Waterschap Zuiderzeeland.

Fractievoorzitter Leida Höhle: "De PvdA is verheugd een kandidaat met veel bestuurlijke ervaring te presenteren. Bovendien woont zij al een leven lang in Almere."

Loes Ypma legde haar functie als wethouder Wonen en Floriade neer omdat 'haar accu leeg was'. Bovendien viel het reizen tussen Almere en haar woonplaats Woerden zwaar. Ypma wilde niet naar Almere verhuizen ondanks dat ze die belofte wel deed aan het begin van haar ambtstermijn.

De gemeenteraad moet nog instemmen met de voordracht. De raad stemt donderdag over een motie van Leefbaar Almere om het aantal wethouders te beperken tot zes in plaats van zeven. Maandagavond voerden de meeste fracties overleg, onder meer over de voordracht van Bouwmeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel