Bouwmeester: 'Reden collegecrisis mager'

ALMERE • Vr 15 november 2019 | 13:24 • Vrijdag 15 november 2019 | 13:24

Beoogd wethouder voor de PvdA, Laura Bouwmeester, noemt de reden voor de collegecrisis in Almere mager. Het college van B en W viel donderdagavond uit elkaar, nadat collegepartijen VVD, D66 en ChristenUnie het vertrouwen hadden opgezegd in hun coalitiepartner PvdA. De scheuring ontstond door de vroegtijdige voordracht door de PvdA van Bouwmeester als nieuwe wethouder.

De andere coalitiepartijen zeggen zich daardoor volstrekt overvallen te voelen. Volgens hen waren ze nog in gesprek met de PvdA om van 7 wethouders terug te gaan naar 6. Bouwmeester vermoedt dat dit niet de enige reden was om het vertrouwen op te zeggen, maar dat het een optelsom is geweest. "Je wilt natuurlijk in het college een stabiele partij hebben. De PvdA ís stabiel in het steunen van het college-programma, dat is allemaal het probleem niet. Maar het is wel rommelig in de partij", zegt Bouwmeester. Ze doelt hiermee op het vertrek van twee wethouders, twee fractievoorzitters en twee gemeenteraadsleden van PvdA-huize in de afgelopen anderhalf jaar.

Bouwmeester heeft jarenlange bestuurlijke ervaring als statenlid en gedeputeerde. Haar benoeming had misschien voor stabiliteit in de partij en het college kunnen zorgen. "Ik had daar graag een bijdrage aan willen leveren en dat was voor de PvdA ook een goede zet geweest."

"Ik vind het heel erg jammer dat de PvdA niet meer in het Almeerse college zit. Voor mezelf vind ik dat ook jammer, omdat ik me nu niet meer kan inzetten voor Almere zoals ik gehoopt had dat te kunnen doen", aldus Bouwmeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel