Flevopitch: Erwin wil weten waarom jonge ambtenaren geen kans krijgen

FLEVOLAND • Di 19 november 2019 | 6:22 • Dinsdag 19 november 2019 | 6:22

De oogst van de eerste Flevopitch bedraagt op dit moment ruim 20 onderzoeksideeën. Die gaan onder meer over Lelystad Airport, Floriade, de ontwikkelingen rond het polenhotel aan de Bosruiterweg in Zeewolde en windmolens.

Erwin van Marle vraagt zich af waarom senior ambtenaren nog steeds na 40 jaar beslissen wat er in Almere gebeurt. Volgens hem krijgen jonge ambtenaren te weinig kansen zich te ontwikkelingen. Dat heeft tot gevolg dat er beslissingen worden genomen die de jongeren niet ten goede komen. Graag ziet hij bijvoorbeeld een snelle uitbreiding van de sociale woningbouw.

In het bedrijfsleven krijgen jonge medewerkers vaak veel kansen. Dat zou bij de overheid ook zo moeten zijn, zegt Erwin van Marle. Hij wil graag onderzocht hebben hoe dat zit.

Samenwerking met Follow the Money
Omroep Flevoland werkt de komende weken samen met het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money. Op de pagina omroepflevoland.nl/flevopitch is iedereen in de gelegenheid een onderwerp in te brengen. Dat kan nog tot maandag 25 november 12:00 uur.

Op de pagina kan op de verschillende pitches worden gestemd. Er blijven vijf onderzoeksideeën over die een tweede stemronde in gaan.

Uiteindelijk blijft er één onderwerp over dat Omroep Flevoland samen met FTM gaat onderzoeken. Ook kunnen mensen zich bij een onderwerp als deskundige melden. Zij kunnen de redacties bijstaan. Het onderzoek begint op 2 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel