Evaluatierapport jeugdhonkenbeleid Urk volgend jaar klaar

URK • Di 26 november 2019 | 23:34 • Dinsdag 26 november 2019 | 23:34

Het college van burgemeester en wethouders op Urk gaat de komende maanden in gesprek met verschillende partijen in het vissersdorp om het jeugdhonkenbeleid van de gemeente te evalueren. Dat liet de waarnemend burgemeester Ineke Bakker dinsdagavond in een korte toelichting weten tijdens een commissievergadering. De partijen die Bakker bedoelt, zijn de politie, de GGD, de brandweer, de horeca en de toezichthouders.

Aan de hand van de gesprekken met betrokken partijen moet er een evaluatierapport komen. Bakker verwacht dat dat ergens eind februari of begin maart klaar is.

Motie hierover unaniem aangenomen
Aanleiding van de gesprekken is een motie die de gemeenteraad begin oktober unaniem heeft aangenomen. Daarin vroegen alle politieke partijen om een kritische evaluatie van het jeugdhonkenbeleid. De fracties zetten vraagtekens bij de effectiviteit van de controles en de handhaving.

De motie volgde nadat in september een 18-jarige man zwaargewond was geraakt toen hij van een trap viel in een jeugdhonk. Ook werd er in dezelfde periode een illegaal feest beëindigd op een industrieterrein.

SGP-raadslid Bakker zei toen dat jeugdhonken elkaar onderling waarschuwen als er gecontroleerd wordt. Ze zouden er vervolgens voor zorgen dat het aantal bezoekers voldoet aan de eisen. Als de controleurs weg zijn, stromen de honken dan weer vol.

Als het evaluatierapport klaar is, praat de gemeenteraad over de inhoud.

In een eerdere versie van dit artikel stelden wij dat waarnemend burgemeester Bakker had gezegd dat de jeugdhonken elkaar onderling waarschuwen. Dit heeft zij echter nooit gezegd. Het gaat om een opmerking van SGP-raadslid Jan Willem Bakker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel