Tweede Kamer unaniem achter wens voor onderzoek Lelylijn

FLEVOLAND • Di 3 december 2019 | 18:45 • Dinsdag 3 december 2019 | 18:45

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag unaniem een motie aangenomen, waarin wordt opgeroepen om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de spoorverbinding Lelylijn. De motie was ingediend door de vier coalitiepartijen: CDA, VVD, D66 en ChristenUnie.

De motie draagt het kabinet op om te onderzoeken hoe de bereikbaarheid van de noordelijke provincies kan verbeteren met de komst van de nieuwe treinverbinding. Die moet Groningen, via Drachten en Emmeloord verbinden met de Randstad. De partijen stellen dat de provincies geld willen bijdragen aan dit onderzoek. Hoeveel is nog niet bekend.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) van Infrastructuur en Waterstaat zei in april nog dat het kabinet geen Lelylijn wil. Daar kwam ze in juni op terug, omdat de provinciebesturen van Groningen en Drenthe in hun programma-akkoord hadden opgenomen dat ze willen inzetten op de nieuwe spoorwegverbinding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel