Wings over Holland hervat vlieglessen na aanpassingen LVNL

LELYSTAD • Vr 6 december 2019 | 16:33 • Vrijdag 6 december 2019 | 16:33

Vliegschool Wings over Holland start weer met het geven van vlieglessen. Dit nadat Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een tweetal maatregelen heeft genomen om het vliegverkeer rond Lelystad Airport te stroomlijnen.

Vorige week besloot Wings over Holland de lessen stil te leggen omdat volgens directeur Luuk van Hooijdonk de veiligheid in het geding was gekomen. Ook andere bedrijven die gebruikmaken van Lelystad Airport gaven aan zich zorgen te maken over de veiligheid.

Bijna-ongevallen
De invoering van luchtverkeersleiding begin november bracht wijzigingen met zich mee die volgens veel vliegers niet goed uitpakten. Vliegtuigen zouden elkaar te dicht naderen en communicatie met de toren was lastig omdat er ontzettend veel radioverkeer plaatsvond. Twee bijna-ongevallen deden Van Hooijdonk besluiten om te stoppen met vlieglessen.

Aanpassingen
Inmiddels heeft LVNL besloten dat op de twee hoofdroutes naar Lelystad Airport eenrichtingsverkeer gaat gelden. Ook hoeven piloten minder zaken te melden over de radio waardoor er rust ontstaat op de frequenties.

"Ik heb de maatregelen gelezen. Ze zijn eigenlijk gebaseerd op wat wij voorgesteld hebben. Daar ben ik heel blij mee. Dus wat mij betreft gaan we morgen weer vliegen", zegt de Wings over Holland directeur nu.

Ook het bedrijf HeliCentre, dat vorige week besloot geen beginnende leerlingen meer solo te laten vliegen toont zich voorzichtig enthousiast over de maatregelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel