Rechter fluit gemeente terug bij bouwvergunning

SWIFTERBANT • Di 10 december 2019 | 20:24 • Dinsdag 10 december 2019 | 20:24

De gemeente Dronten is de fout in gegaan bij het verlenen van de bouwvergunning voor een huis aan de Tarpanweg in Swifterbant. Dat bleek dinsdag in de rechtbank in Utrecht. Een vrouw had een kort geding aangespannen tegen de vergunning van haar buurman, een pompoenkweker. Zij eiste dat de bouw van een woning niet doorgaat.

Haar familie woont er al 56 jaar, vertelde de vrouw. Het uitzicht op die plek is altijd vrij geweest. Tot haar grote verbazing moest zij in de krant lezen dat haar buurman een vergunning kreeg voor een woonhuis. De gemeente gaf aan dat niemand in Nederland, ook in de polder niet, recht heeft op vrij uitzicht.

De buurman vertelde dat hij om zijn pompoenen goed te houden, dicht bij zijn werk moet wonen. Maar volgens het bestemmingsplan mag op die plek geen huis of bedrijfswoning staan. De gemeente koos ervoor de vergunning toch te verlenen.

Het is de gemeenteraad die moet bepalen of van het bestemmingsplan mag worden afgeweken. Dat is de gemeente Dronten vergeten. Nu moet de gemeenteraad de vergunning alsnog goedkeuren. Dat gaat maanden duren. De kweker beloofde dat hij de bouw zal stil leggen tot april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel