Bezwaarmaakster tegen krattenopslag verliest ook bij Raad van State

SWIFTERBANT • Wo 17 januari 2024 | 19:30 • Woensdag 17 januari 2024 | 19:30

Een geplande krattenopslag bij een pompoen- en uienkweker aan de Tarpanweg mag er definitief komen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De gemeente Dronten gaf in oktober 2021 al toestemming voor de bouw, maar de buurvrouw -een advocate- stapte vervolgens naar de rechter om de vergunning van tafel te krijgen.

De vrouw ligt al jaren in de clinch met haar buren. Ze probeerde eerder al de bouw van een huis bij het bedrijf tegen te houden, maar dat mocht er uiteindelijk toch komen. Ook voor de krattenopslag is er nu dus definitief groen licht gekomen.

De buurvrouw maakte onder meer bezwaar omdat haar woon- en leefklimaat zou worden aangetast. Ook vreesde ze voor de verkeersveiligheid op de Tarpanweg, omdat er meer vrachtauto's naar het bedrijf zouden komen en er ook minder ruimte over zou blijven om veilig het terrein op en af te rijden.

De rechter oordeelde eerder dat de pompoen- en uienkweker en gemeente de meeste bezwaren van de vrouw voldoende hadden weerlegd. De Raad van State kwam woensdag tot datzelfde oordeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel