Rechter wijst beroep tegen vergunning voor krattenopslag Tarpanweg af

SWIFTERBANT • Di 30 augustus 2022 | 22:00 • Dinsdag 30 augustus 2022 | 22:00

Een pompoen- en uienkweker in Swifterbant kan doorgaan met de bouw van een extra krattenopslag op zijn erf aan de Tarpanweg. Dat is de uitkomst van een rechtszaak tegen de gemeente Dronten over de verleende vergunning.

Een buurvrouw was naar de rechter gestapt omdat ze niet overtuigd is van de noodzaak van de nieuwe opslag. Bovendien vreest ze voor de verkeersveiligheid op de Tarpanweg. Volgens haar kunnen vrachtwagens straks niet meer op het erf draaien en moeten ze dan achteruit rijdend vanaf de weg insteken.

De bestuursrechter wees haar bezwaren echter af. Volgens de rechter mag de gemeente vertrouwen op de bedrijfsgegevens die de pompoenkweker heeft aangeleverd ter onderbouwing van zijn vergunningaanvraag. Dat de buurvrouw zijn gegevens niet vertrouwt en zijn plannen niet haalbaar acht, was voor de rechter onvoldoende.

Verkeersveiligheid
Ook het argument over de verkeersveiligheid vond bij de rechter geen gehoor. Om genoeg ruimte op het perceel over te houden voor vrachtwagens om te kunnen draaien, had de pompoenkweker er bewust voor gekozen om de nieuwe krattenopslag meer in de lengte over zijn erf te bouwen in plaats van in de breedte. Daardoor blijft het verharde deel van het perceel onveranderd. De kweker benadrukte in de rechtszaal dat het nog nooit was gebeurd dat een vrachtwagen op zijn erf niet kon keren.

De buurvrouw kan nog tegen de uitspraak in beroep. De pompoenkweker en de vrouw lagen eerder al met elkaar in de clinch over de bouw van een bedrijfswoning op zijn erf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel