Politie heeft daders aanslag vuurwerkbom in vizier

URK • Di 10 december 2019 | 21:39 • Dinsdag 10 december 2019 | 21:39

De daders van de aanslag op een woning vorige maand op Urk, zaten waarschijnlijk in een Audi A8. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in het TV-programma Opsporing Verzocht. De politie kwam de Audi A8 op het spoor na het bestuderen van nieuwe beelden van beveiligingscamera's uit de buurt.

De politie weet om welke Audi het gaat en wie de eigenaar is. Onduidelijk is nog wie er in de bewuste nacht van 2 op 3 november in heeft gereden. De Audi is in beslag genomen en wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Het was de derde keer dat het programma aandacht besteedde aan de zaak. Naar aanleiding van de vorige uitzendingen zijn tientallen tips binnengekomen.

De vuurwerkbom zorgde ruim een maand geleden voor enorme schade aan de woning aan de Golfoploop. De politie denkt dat de daders zich vergist hebben en dat de vuurwerkbom voor de buren bedoeld was. Het gezin kan door de ontploffing maandenlang niet meer in zijn eigen huis verblijven.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel