Stikstof: bouwprojecten van 5 woningen en minder kunnen doorgaan

ALMERE • Do 12 december 2019 | 18:21 • Donderdag 12 december 2019 | 18:21

Bouwprojecten in Almere van vijf woningen of minder kunnen doorgaan zonder dat de initiatiefnemers daar een berekening over stikstofuitstoot voor nodig hebben. Dat laat het gemeentebestuur weten.

Volgens de gemeente worden zelfbouwers en andere initiatiefnemers van kleine woningbouwprojecten zo niet onnodig belast met administratieve en financiële lasten.

Ook van drie grotere bouwprojecten is aangetoond dat ze geen stikstof uitstoten in gevoelige Natura 2000-gebieden en kunnen doorgaan. Het gaat om 99 woningen in Almere Duin, 72 appartementen in Almere Buiten en 51 woningen in De Laren in Almere Haven.

De provincie Flevoland liet aan het begin van de maand ook al weten dat steeds meer bouwprojecten in de provincie weer op gang komen. Voorbeelden zijn de renovatie van treinstation Almere Centrum en de realisatie van een distributiecentrum voor supermarktketen Lidl op bedrijventerrein Stichtsekant. Ook woningbouw in de Lelystadse wijk Warande en bij Ens kan weer doorgaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel