Leegstaand tuincentrum maakt plaats voor woningen

DRONTEN • Wo 18 december 2019 | 20:38 • Woensdag 18 december 2019 | 20:38

Er komen 38 appartementen, 13 rijwoningen en 10 twee-onder-éénkapwoningen op de locatie van het voormalige tuincentrum De Boeg in Dronten.

Het bestemmingsplan moet hiervoor nog gewijzigd worden, maar het college van burgemeester en wethouders verwacht dat dat snel kan gaan.

Het verloederde tuincentrum is omwonenden een doorn in het oog. De grond op de hoek van De Boeg en De Zuid heeft momenteel nog de bestemming ‘tuincentrum’. Begin volgend jaar wordt de procedure gestart om hier ‘wonen’ van te maken. De gemeente heeft met de projectontwikkelaar afgesproken dat binnen acht weken na ondertekening van de overeenkomst gestart wordt met de sloop van de huidige gebouwen. Een sloopvergunning is al aangevraagd.

De projectontwikkelaar heeft met de gemeente afgesproken dat er een buurtbijeenkomst wordt gehouden. Het tuincentrum staat al jaren leeg. Er waren al eerder plannen om er woningen te gaan bouwen maar dat project is destijds niet doorgegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel