Tijdens verbouwing Baken zwemmen in Lelystad, Dronten en Nijkerk

ZEEWOLDE • Do 19 december 2019 | 9:54 • Donderdag 19 december 2019 | 9:54

Inwoners van Zeewolde moeten tijdens de verbouwing van Het Baken uitwijken naar zwembad De Koploper in Lelystad, Overboord in Dronten en het Jaap van der Krol Bad in Nijkerk. Dat blijkt uit een tussenrapportage van het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde. Daarin wordt aangegeven wat de plannen zijn tijdens de renovatie van sporthal Het Baken en de nieuwbouw van het zwembad.

Het idee is dat er tijdens de verbouwing in de oude sporthal gesport kan blijven worden. In het voorjaar van 2020 moet de aanbesteding voor de bouw afgerond zijn en de definitieve bouwplannen klaar zijn. Mocht het tijdens de verbouwing toch niet mogelijk zijn om te sporten in Het Baken dan wordt er een tijdelijke hal aan het nabijgelegen Kluunpad geplaatst.

De elf personeelsleden van het zwembad worden tijdens de bouwperiode tijdelijk elders ondergebracht. Wethouder Ewout Suithoff benadrukt dat de plannen nog niet concreet zijn. "Helaas kunnen de plannen voor de tijdelijke vervanging pas definitief worden uitgewerkt als het bekend is hoe de bouwplanning eruit ziet. Daarvoor zijn we afhankelijk van het bouwbedrijf."

In mei dit jaar besloot de gemeenteraad tot de nieuwbouw en renovatie. De totale operatie kost minimaal 15,2 miljoen euro en moet komende zomer beginnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel