Poging moord of doodslag ten laste gelegd voor vuurwerkbom

URK • Vr 20 december 2019 | 17:26 • Vrijdag 20 december 2019 | 17:26

Een 28-jarige inwoner van Urk blijft nog minimaal 14 dagen in voorlopige hechtenis. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de afgestoken vuurwerkbom op Urk. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdagmiddag besloten nadat de Urker was voorgeleid.

De man wordt poging tot moord of doodslag ten laste gelegd. Daarnaast het tot ontploffing laten brengen van een explosief.

De man werd dinsdagochtend aangehouden nadat de recherche op drie plekken doorzoekingen had gedaan. Hij werd aangehouden in een pand aan het Foksdiep op Urk. De politie weet ook de identiteit van een tweede verdachte, maar op dit moment heeft de politie hem nog niet kunnen kunnen arresteren.

Enorme schade aan woning
De vuurwerkbom zorgde ruim een maand geleden voor enorme schade aan een woning aan de Golfoploop. De bewoners kwamen met de schrik vrij. De politie zei eerder dat het vermoedelijk gaat om een zelfgemaakte bom.

Daders hadden zich mogelijk vergist
De politie denkt dat de daders zich vergist hebben en dat de vuurwerkbom voor de buren bedoeld was. Die hadden op Facebook een bericht geplaatst over een voorval eerder die avond. Ze hadden een auto zien staan met dozen waarin vuurwerk zou zitten. Op Facebook zetten ze een beschrijving van die auto. De vuurwerkbom zou een wraakactie kunnen zijn voor dat bericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel