Vier locaties onderzocht als nieuwe plek voor Bevrijdingsfestival

ALMERE • Wo 8 januari 2020 | 14:01 • Woensdag 8 januari 2020 | 14:01

De gemeente Almere heeft vier plekken als mogelijke nieuwe locatie voor het Bevrijdingsfestival besproken met de organisatie van het feest. Het Odeonpark, Festivalterrein, Stadhuisplein en Lumièrepark zijn hiervoor onderzocht.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Partij voor de Dieren (PvdD). De partij had vragen gesteld over het Lumièrepark als mogelijke nieuwe locatie voor het feest. Dat wordt normaal gesproken op de Esplanade gehouden. Door werkzaamheden aan het plein kan dat dit jaar niet. De Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland heeft de gemeente laten weten dat het Lumièrepark als nieuwe locatie voorkeur heeft. De andere drie locaties zijn kleiner waardoor minder mensen het festival kunnen bezoeken.

De PvdD wil niet dat het festival in het Lumièrepark gehouden wordt. Bevrijdingsdag valt in het broedseizoen. Als het festival in het park gehouden wordt, zou dat de broedende vogels kunnen verstoren. Het college laat weten dat er verder onderzoek gedaan wordt naar het park als nieuwe locatie. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijke verstoring van de natuur.

Mocht uit het verdere onderzoek blijken dat het park niet geschikt is voor het festival, dan wordt verder gezocht naar een geschikte locatie. Volgens B en W zijn de gesprekken met de organisatie nog in volle gang en is er nog geen evenementenvergunning aangevraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel