Bierbrandweermannen steunen collega's Australië

FLEVOLAND • Di 14 januari 2020 | 20:10 • Dinsdag 14 januari 2020 | 20:10

Drie brandweermannen uit Almere en Lelystad hebben een actie op touw gezet om hun collega's in Australië financieel te ondersteunen. Het land wordt al weken geteisterd door bosbranden. Vanaf eind deze week kan bij Brouwerij Bluswater, het bedrijf van het drietal, een speciaal ontworpen flesopener worden gekocht.

De drie brandweermannen willen met de opbrengst een Australisch vrijwilligers brandweerkorps een hart onder de riem steken. Ze hebben daarover contact gehad met een brandweerman in het land. Ook kan het geld worden gedoneerd aan een organisatie die dieren met brandwonden helpt.

De tekenaar die de etiketten op de bierflessen maakte, heeft een speciale tekening gemaakt voor de actie. Op de afbeelding is een brandweerman te zien die een kangoeroe en een koala wegdraagt van een vuurzee. De gelimiteerde editie van de flesopener is vanaf dit weekend te koop voor 5 euro. Daarvan gaat 3,50 naar Australië.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel