Meeste partijen houden zich afzijdig tijdens Floriade-debat

ALMERE • Vr 24 januari 2020 | 1:37 • Vrijdag 24 januari 2020 | 1:37

Tijdens een door de PVV aangevraagd debat over de Floriade hielden vrijwel alle andere partijen zich donderdagavond afzijdig. Het waren voornamelijk PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk en GroenLinks-wethouder Jan Hoek die met elkaar in discussie gingen.

Verder had eigenlijk alleen de Partij voor de Dieren een aantal kritische vragen over het onderwerp. Van de coalitiepartijen voerde enkel GroenLinks kort het woord.

"Blokkendozen van ordinair beton"
Het debat was door Van Dijk aangevraagd omdat de afgelopen weken is gebleken dat er onenigheid bestaat tussen de Floriade BV en projectontwikkelaar Amvest over de bouw van vastgoed op het terrein. Floriade-directeur Peter Verdaasdonk beschreef de gebouwen die Amvest wil neerzetten in een interview met Het Parool als "blokkendozen van ordinair beton."

"We zijn geen tuinfeest aan het organiseren!"
Wethouder Hoek vertelde de raad dat het wat hem betreft bij het proces hoort dat er af en toe onenigheid is. "Ik mag het hopen. We zijn geen tuinfeest aan het organiseren! Er wordt hier een serieuze wereldexpo georganiseerd. De bedoeling is dat daar vastgoed komt dat daarna nog heel lang mee moet in een permanente woonwijk. Daar hebben partijen veel gemeenschappelijke belangen, maar ook belangen die dat niet zijn. Af en toe schuurt dat, af en toe knalt dat."

Hoe de impasse tussen de Floriade BV, waarvan de gemeente 100% aandeelhouder is, en Amvest doorbroken gaat worden is nog niet duidelijk.

De PVV vroeg zich hardop af of het niet tijd is om onder ogen te zien dat de woonwijk misschien maar aangelegd moet worden zonder Floriade te organiseren. Op die vraag gingen andere partijen niet in. Van Dijk noemde het "een veelzeggend moment van stilte."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel