Wilgenhuis voor dementerende ouderen geopend

DRONTEN • Za 25 januari 2020 | 17:44 • Zaterdag 25 januari 2020 | 17:44

Het Wilgenhuis van Amado Zorg is zaterdagmiddag in Dronten geopend. Veel mensen kwamen een kijkje nemen. De woonzorgvoorziening is speciaal voor dementerende ouderen en staat aan de Giekstraat, op de plek van de voormalige Citroëngarage.

Riet Gathier, de eerste bewoonster van het complex, mocht de officiële opening van Het Wilgenhuis doen. Ze genoot er zichtbaar van en ook Riet Lodders, die ook al in het huis woont, had het naar de zin. "Het is heel mooi en heel goed hier". Haar dochter, Helma Lodders, noemt de woonzorgvoorziening 'een heel goed particulier initiatief met aandacht voor de bewoners en het is heel goed voor Dronten'.

Amado heeft in Kraggenburg een andere woonlocatie, maar volgens Marga Oosterwijk, directeur van Amado, is de woonzorgvoorziening in Dronten hard nodig. De organisatie heeft veel aanvragen van ouderen uit de omgeving van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen gekregen.

Het Wilgenhuis biedt onderdak aan 23 bewoners. Er wonen nu 12 mensen in. Tien anderen nemen binnenkort hun intrek. De enige overgebleven plek zal binnenkort ook bezet zijn, verwacht Oosterwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel