Buurtbewoners niet tevreden met verplaatsing opvang Leger des Heils

LELYSTAD • Di 28 januari 2020 | 23:57 • Dinsdag 28 januari 2020 | 23:57

Een toekomstige tijdelijke dag- en nachtopvang van het Leger des Heils in Lelystad kan 150 tot 200 meter verplaatst worden. Wethouder Nelly den Os heeft dinsdagavond beloofd aan de omwonenden van het Zuiderwagenplein dat ze zich maximaal inspant om dat voor elkaar te krijgen. Maar omwonenden zien niets in de verplaatsing zegt buurtbewoonster Margriet Doornspleet.

Het Leger des Heils wil woonunits plaatsen, voor de opvang van maximaal twaalf mensen. De units mogen daar van de gemeente maximaal vijf jaar blijven staan, het liefst korter. Buurtbewoners zijn daar fel op tegen. Volgens hen wonen er veel senioren in de buurt en mensen met een fysieke beperking. Die zeggen zich nu al onveilig te voelen vanwege drugs- en alcoholgebruik door verslaafden in de buurt. Ook maken zij zich zorgen om kleine kinderen.

Altijd spannende dingen in de buurt
"Ik denk dat ik heel duidelijk ingesproken heb", zegt Doornspleet. "Er komt wel een kleine wijziging, maar dat is niet de oplossing. Ik ben niet gerustgesteld." Volgens wethouder Den Os is deze locatie het meest geschikt om de daklozen op te vangen. "We hebben daar uitgebreid onderzoek naar gedaan en als iets vlak bij je in de buurt komt dan is dat altijd spannend." Daarnaast geeft Van Os aan dat het heel goed gaat met de opvang.

Overzicht van het gebied:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel