Flevoland heeft ruimte voor boeren die weg moeten door stikstof

FLEVOLAND • Vr 6 maart 2020 | 12:59 • Vrijdag 6 maart 2020 | 12:59

Als boeren in aangrenzende provincies weg moeten vanwege de stikstofproblematiek, is het een optie om ze in Flevoland ruimte te bieden. Dat zegt gedeputeerde Harold Hofstra zaterdag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Volgens Hofstra heeft Flevoland weinig last van de stikstofproblematiek. Er zijn wel Natura 2000-gebieden in Flevoland, maar die zijn niet stikstofgevoelig. Daarom is er hier ruimte om bij te springen bij het oplossen van stikstofproblematiek van omliggende provincies.

Het is volgens de gedeputeerde niet de bedoeling dat Flevoland alleen maar de problemen van anderen gaat oplossen. Daarom zijn er verschillende gebiedstafels opgericht. Dat zijn een soort werkgroepen waarin onder andere aangrenzende provincies, het Rijk en het Waterschap zitten. In deze gebiedstafels wordt de komende tijd besproken op welke manieren de stikstofuitstoot in de omgeving teruggedrongen kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel