Restaurants zetten in op bezorgen en afhalen

ALMERE • Do 19 maart 2020 | 11:00 • Donderdag 19 maart 2020 | 11:00

Vanwege het coronavirus moeten eigenaren van restaurants creatief zijn om het hoofd boven water te houden. Tot minimaal 6 april moeten eetgelegenheden de deuren dichthouden. Reden voor het Mexicaanse restaurant Rosita's in Almere Stad om een bezorg- en afhaaldienst te starten. Inmiddels volgen meer restaurants.

De maatregelen die zondag bekend werden gemaakt, hebben veel indruk gemaakt op het personeel. Dat vertelt eigenaresse Sonja van Eijsden. Het restaurant startte de bezorg- en afhaaldienst om toch nog wat inkomsten binnen te halen en om het personeel aan het werk te houden.

Op een doordeweekse avond zijn er gemiddeld 100 gasten in het restaurant. Woensdagavond ontving Rosita's 28 bestellingen. Dat zijn veel minder klanten dan normaal gesproken. Van Eijsden weet daarom ook niet hoelang ze dit gaat volhouden. "Ik hoop ook dat huurbazen hier hun steentje aan bijdragen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel