Tijdelijke opvang coronapatiënten in voormalig gezondheidscentrum Perspectief

ALMERE • Vr 3 april 2020 | 11:54 • Vrijdag 3 april 2020 | 11:54

Er komt in Almere een tijdelijke zorglocatie om coronapatiënten op te vangen. Het voormalige gezondheidscentrum Perspectief in Tussen de Vaarten zal vanaf maandag 6 april worden ingezet. Dat meldt de Zorggroep Almere.

Op de locatie kunnen mensen terecht die geen medische ziekenhuiszorg nodig hebben, maar wel verpleeghuiszorg. Ook zal Perspectief gebruikt worden voor patiënten die voldoende opgeknapt zijn van het virus om het ziekenhuis te verlaten, maar nog niet gezond genoeg zijn om naar huis te gaan.

De zorg komt in handen van huisartsen en de wijkverpleging van Zorggroep Almere. Er is ruimte voor twaalf coronapatiënten in het gebouw. Ook is er een bezoekersruimte voor familie.

In Almere is er nog geen opvanglocatie. Patiënten werden tot nu toe doorgestuurd naar locaties buiten de stad. Volgens de zorggroep is het voor familieleden en zorgverleners wenselijk dat de patiënten in Almere blijven.

Dit is niet de eerste tijdelijke opvanglocatie in Flevoland. Eerder werd het voormalige Dokter Jansencentrum in Emmeloord al ingericht als tijdelijk opvang voor coronapatiënten. Ook het leegstaande deel van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad is hiervoor ingericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel