Gemeente schaalt handhaving op en gaat direct beboeten

URK • Ma 6 april 2020 | 17:46 • Maandag 6 april 2020 | 17:46

De gemeente Urk gaat de handhaving in het dorp opvoeren en strenger optreden. Overtreding van de afspraken rondom afstand houden en groepsvorming worden niet meer met een waarschuwing afgedaan maar meteen beboet.

De gemeente reageert hiermee op een stroom van klachten van inwoners die de afgelopen dagen is binnengekomen. Onder meer in het Wilhelminapark blijven groepen kinderen en jongeren bij elkaar komen zonder ouderlijk toezicht. Dit weekend deelde de politie de eerste boete al uit. Verder kwamen er afgelopen weekend veel dagjesmensen naar Urk toe. De gemeente houdt dit in de aanloop naar de paasdagen goed in de gaten.

Daarnaast zijn er de afgelopen dagen verschillende vernielingen gepleegd in de gemeente. Zo moesten bankjes langs het nieuwe fietspad in het Urkerbos het ontgelden en ook bij de nieuwe mountainbikeroute gingen vandalen hun gang.

Om de problemen een halt toe te roepen wordt nog meer gebruik gemaakt van de eigen boa's. Zij gaan meer uren aan de slag. Daarnaast blijft ook de politie hun rondes doen.

De gemeente wil nog niet zover gaan om het Wilhelminapark of andere plekken tot verboden gebied aan te wijzen. Eerst wordt gekeken of de strengere handhaving werkt. Als dat "geen soelaas" biedt dan gaat de gemeente misschien over op nog strengere maatregelen. "We kennen de frustratie van onze inwoners dat een klein gedeelte zich niet aan de regels houdt, maar we willen nu eerst zien of het meteen beboeten effect gaat hebben", aldus Nico Schipper van de gemeente Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel