Dijkovergang en fietspad moeten 'rondje Urk' vergroten

URK • Do 5 september 2019 | 12:03 • Donderdag 5 september 2019 | 12:03

De gemeente Urk is donderdagochtend begonnen met de aanleg van een nieuwe dijkovergang over de Westermeerdijk ten noorden van het dorp. De overgang komt in het Urkerbos ter hoogte van het Van der Lijn-reservaat en wordt aangesloten op een nieuw fietspad. Het moet eind dit jaar klaar zijn.

De gemeente hoopt dat de dijkoversteek en het fietspad voorzien in de behoefte van inwoners van Urk voor meer recreatiemogelijkheden. Nu blijven veel fietsters en wandelaars dichter bij het dorp. Het nieuwe fietspad, dat ook dit najaar wordt aangelegd, loopt door het natuurgebied Urkerveld. Daar wordt nieuwe natuur ontwikkeld, zoals poelen, een slenk en een vogelakker.

Het tracé van het fietspad loopt vanaf een nieuw te maken kruising aan de Vormtweg, door het bos langs het Van der Lijn-reservaat naar de overgang op de Westermeerdijk. De vloeiende dijkovergang was een wens van de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel