Politiek NOP unaniem: aanleg Lelylijn moet in verkiezingsprogramma's

NOORDOOSTPOLDER • Di 14 april 2020 | 23:21 • Dinsdag 14 april 2020 | 23:21

De gemeenteraad van Noordoostpolder steunt unaniem een voorstel van CDA en D66 om landelijk aandacht te vragen voor de realisatie van de Lelylijn. De Lelylijn, een nieuwe treinverbinding tussen Lelystad en Groningen, moet volgens die motie een onderwerp worden in de verkiezingsprogramma's van de landelijke politieke partijen. Alle politici die langs het beoogde tracé wonen worden opgeroepen hun invloed bij de landelijke partijgenoten uit te oefenen om de aanleg van de Lelylijn in de verkiezingsprogramma's op te nemen.

De Tweede Kamer heeft eind vorig jaar unaniem uitgesproken dat er een haalbaarheidsonderzoek moet komen naar de Lelylijn. Met de verkiezingen van 17 maart volgend jaar in het verschiet, is het volgens CDA en D66 in Noordoostpolder belangrijk dat de landelijke politiek het onderwerp opneemt in de verkiezingsprogramma's die nu worden geschreven. De andere partijen in de gemeente zijn het daar mee eens.

De Lelylijn is van groot belang voor de sociaal-economische ontwikkeling van Flevoland en Noord-Nederland, stelt de motie. De afstand tussen de Randstad en het noorden wordt kleiner en de bereikbaarheid wordt sterk verbeterd. De griffie van de gemeenteraad stuurt de oproep van Noordoostpolder naar alle betrokken gemeenteraden en provincies.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel