Veel hardrijders betrapt bij wegwerkzaamheden A6

LELYSTAD • Ma 20 april 2020 | 10:09 • Maandag 20 april 2020 | 10:09

De politie heeft 16 hardrijders betrapt bij een paar korte nachtelijke snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden op de A6 ter hoogte van Lelystad. Aanleiding voor de controles waren twee ongelukken op die plek het afgelopen weekend.

De snelheid is vanwege de aanleg van de nieuwe afrit Lelystad-Airport beperkt tot 70 kilometer per uur. De politie zette in de nacht van zondag op maandag een paar keer de lasergun in. Die registreerde 16 automobilisten die meer dan 30 kilometer per uur te hard reden. De komende tijd zal er daarom vaker worden gecontroleerd, meldt de politie.

Twee bestuurders waren direct hun rijbewijs kwijt omdat zij meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Eén daarvan, een 46-jarige Drontenaar die op 133 km/uur werd betrapt, bleek ook te veel alcohol op te hebben. Hij blies 460 ug/l, ruim het dubbele van wat is toegestaan.

Bestuurder weigert zich te legitimeren
Een bestuurder die op 144 km/uur werd geklokt, leverde nog wat meer problemen op. Hij zei dat hij geen rijbewijs en identiteitsbewijs bij zich had. De politie wilde hem daarop fouilleren, maar de man werkte niet mee. Daarop werd hij aangehouden. Hij bleek toch een rijbewijs bij zich te hebben. De 19-jarige Almeerder is dat beginnersrijbewijs nu kwijt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel