Duizend handtekeningen tegen terugkeer Tong van Lucifer

FLEVOLAND • Ma 20 april 2020 | 14:53 • Maandag 20 april 2020 | 14:53

Een petitie tegen de terugkeer van het kunstwerk Tong van Lucifer op de Knardijk is binnen drie dagen meer dan duizend keer getekend. De petitie is gestart door christelijke boeren rond de Knardijk en wordt gesteund door de ChristenUnie en de SGP. Het actiecomité is 'blij verrast' door het aantal handtekeningen.

De Tong van Lucifer is in 1992 in opdracht van de provincie Flevoland gemaakt door kunstenaar Ruud van de Wint. Het is gemaakt van koperdraad en heeft de vorm van een cypres. Van de Wint vond het eruitzien als een tong. Hij hoopte aanvankelijk dat de bliksem er in zou slaan, waardoor het beeld licht naar de aarde zou brengen. Zo kwam hij op de naam Tong van Lucifer, de naam die het beeld al 27 jaar aanstootgevend maakt voor een bepaalde groep christenen. Het koperen kunstwerk zou de tong van duivel symboliseren die de hemel likt om God uit te dagen.

Het beeld raakte eind februari beschadigd tijdens een storm. De provincie heeft het daarom weggehaald voor reparatie. Het actiecomité en de twee christelijke partijen vinden dat het beeld niet meer moet terugkomen op de Knardijk, en startten daarom vorige week de petitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel