Annulering festivals grote klap voor Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Wo 22 april 2020 | 9:39 • Woensdag 22 april 2020 | 9:39

"Een financiële klap." Dat zegt Bente Bollmann van MOJO over het niet doorgaan van Lowlands. MOJO is de organisatie achter het festival dat jaarlijks in Biddinghuizen gehouden wordt. Bollmann wil geen bedragen noemen, maar erkent dat de schade groot is.

Dinsdag maakte minister-president Rutte in een persconferentie bekend dat alle festivals tot 1 september van de baan zijn. Lowlands zou van 21 tot en met 23 augustus plaatsvinden, maar gaat zich nu richten op de editie in 2021. "We gaan er alles aan doen om dan een mooi festival neer te zetten. Hopelijk kunnen we op die manier het niet doorgaan van dit jaar compenseren."

Acts onbekend
Voor dit jaar stonden onder meer The Chemical Brothers, Lewis Capaldi en Liam Gallagher op het programma. Bollmann kan nog niet zeggen of artiesten die de komende editie op zouden treden, ook in 2021 van de partij zijn. "Die gesprekken worden de komende tijd gevoerd. Er zullen acts wegvallen, maar er zullen ook nieuwe namen bekend gemaakt worden", aldus Bollmann.

Het ticket dat gekocht is voor Lowlands 2020 blijft geldig voor 2021. Ook kan het geld dat besteed is aan een Lowlandsticket, ingezet worden voor een ander concert of festival dat MOJO organiseert. Maar bezoekers kunnen ook gewoon hun geld terugkrijgen, aldus Bollmann.

Andere festivals
Door de verlenging van de corona-maatregelen ging er ook een streep door andere geplande festivals in Flevoland. Gekochte kaartjes voor Summerpark in Almere, Wildeburg in Kraggenburg en Defqon.1 blijven volgens de organisaties geldig voor de editie van volgend jaar. Over eventuele andere mogelijkheden nemen de festivals naar eigen zeggen contact op met de kopers. Wildeburg geeft op de website aan dat kopers ook geld kunnen terugkrijgen, of het betaalde bedrag aan het festival kunnen doneren.

Op de website van Strandfestival Zand in Almere staat alleen dat de 13e editie verplaatst is naar volgend jaar. De organisatie zegt snel met meer informatie te komen. Op de website van het Oh My! festival in Almere is het nieuws nog niet bijgewerkt. Wel is de mogelijkheid om kaarten te kopen uitgeschakeld.

Het oudste culturele festival van Flevoland Sunsation in Lelystad wordt een jaar verplaatst. Het festivalbestuur heeft besloten deze editie te verschuiven naar 18 en 19 juni 2021.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel