Politie toont beelden 7 vernielers gemeentehuis

URK • Wo 22 april 2020 | 17:18 • Woensdag 22 april 2020 | 17:18

In het programma Bureau Flevoland van Omroep Flevoland worden donderdag beelden getoond van zeven jongeren die nog worden gezocht in verband met de vernielingen aan het gemeentehuis op Urk. Dat gebeurt omdat geen enkele verdachte zich na een oproep van de politie heeft gemeld.

De vernielingen werden gepleegd op zaterdag 15 februari tussen 22.00 en 23.00 uur. Tijdens de ongeregeldheden werd er voor duizenden euro’s schade toegebracht aan onder meer de ruiten van het pand en een bushokje. Er werd gebruik gemaakt van zwaar vuurwerk en stenen tijdens de vernielingen. Ook werd er met wapens in de lucht geschoten. Voor de vernielingen zijn in maart al drie Urkers aangehouden van 17, 18 en 21 jaar.

Op 10 april deed de politie een oproep aan de jongeren die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen aan het gemeentehuis om zich op het bureau te melden. Omdat zij dit niet hebben gedaan, gaat de politie hun gezichten die op de camerabeelden staan nu publiceren. Dat gebeurt via de pers, op politie.nl en via de social media accounts van de politie.

Bureau Flevoland wordt om 15:40 uur uitgezonden en is daarna ook terug te kijken via YouTube en de website van Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel