Geen aanhoudingen bij aanval op gemeentehuis

URK • Ma 17 februari 2020 | 11:56 • Maandag 17 februari 2020 | 11:56

Een groep van rond de honderd jongeren heeft zaterdagavond het gemeentehuis van Urk belegerd en bekogeld met bierflesjes en zwaar vuurwerk. De gemeente noemt de vernielingen onacceptabel en zinloos. De schade loopt in de duizenden euro's.

De politie van Urk riep tijdens het opstootje de hulp in van collega's uit andere gemeenten. Ook de Landelijke Eenheid werd opgeroepen. Die stuurde vier auto's naar de gemeente. De politie zegt dat alle raddraaiers al weg waren toen de politie bij het gemeentehuis kwam. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Van de vernielingen zijn camerabeelden. Deze zijn aan de politie overgedragen.

Sluiting jeugdhonken
De aanleiding voor het opstootje is nog niet duidelijk. Op sociale media wordt een verband gelegd met de recente sluiting van enkele jeugdhonken. De Barracuda en de TV-club werden tijdelijk gesloten. De Sjoelclub moet volgens de gemeente definitief dicht vanwege overtreding van het aantal bezoekers en de aanwezigheid van drugs, wapens en/of vuurwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel