Jongeren krijgen taakstraf voor ongeregeldheden bij gemeentehuis

URK • Wo 16 december 2020 | 18:36 • Woensdag 16 december 2020 | 18:36

Twee jongeren uit Urk krijgen taakstraffen van 32 en 120 uur voor hun betrokkenheid bij ongeregeldheden rondom het gemeentehuis in Urk in februari. Ook moeten ze beiden 500 euro aan schadevergoeding betalen, meldt het Openbaar Ministerie na een hoorzitting in Utrecht, waar de jongeren zich moesten verantwoorden.

Een groep jongeren richtte op 15 februari aanzienlijke schade aan bij het gemeentehuis van Urk. Er werden onder meer ruiten ingegooid, plantenbakken leeg getrokken en er werd een bushokje vernield. Tijdens de ongeregeldheden werd met vuurwerk gegooid en met alarmpistolen in de lucht geschoten.

Politieonderzoek leidde naar zes verdachten. De twee jongeren die woensdag zijn gestraft waren destijds 17 en 18 jaar oud. Ze werden verdacht van openlijk geweld en verboden wapenbezit. Tijdens de hoorzitting bekenden ze de strafbare feiten gepleegd te hebben.

Een derde verdachte zal op een later moment op een hoorzitting moeten verschijnen. Drie verdachten die woensdag niet kwamen opdagen, zullen nu een dagvaarding ontvangen om voor de strafrechter te verschijnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel