Relschoppers gemeentehuis zorgden voor 35.000 euro schade

URK • Di 2 juni 2020 | 11:10 • Dinsdag 2 juni 2020 | 11:10

De relschoppers die in februari het gemeentehuis van Urk vernielden, hebben uiteindelijk voor 35.000 euro aan schade veroorzaakt. Dat blijkt uit de eerste tussenrapportage over 2020 van de gemeente.

Op zaterdagavond 15 februari trokken zo'n honderd jongeren rond 22:00 uur naar het gemeentehuis. Een aantal jongeren gooide ruiten in, vernielde plantenbakken en schoot met wapens in de lucht. Ook werd er vuurwerk afgestoken. De aanleiding voor de rellen is nooit officieel bekendgemaakt. Vermoedelijk had het te maken met de (tijdelijke) sluiting van enkele jeugdhonken op het industrieterrein van Urk.

De relschoppers werden vastgelegd door beveiligingcamera's. Voor hun aandeel in de rellen werden in maart al drie Urkers van 17, 18 en 21 jaar aangehouden. Bij hen thuis werden ook vuurwapens gevonden. Na het laten zien van camerabeelden in Bureau Flevoland kon nog een 19-jarige verdachte aangehouden worden. De politie heeft de zaak nog altijd in onderzoek en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

De extra kostenpost van 35.000 euro om de schade aan het gemeentehuis te herstellen, is één van de redenen waardoor de eerste tussenrapportage met een negatief saldo wordt afgesloten. Dinsdagavond wordt in een online commissievergadering gesproken over de tussenrapportage.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel