Statenlid krijgt verbinding met digitale vergadering niet voor elkaar

FLEVOLAND • Wo 22 april 2020 | 19:45 • Woensdag 22 april 2020 | 19:45

Statenlid Cornelis van den Berg van de eenmansfractie GO moet noodgedwongen de vergadering van Provinciale Staten van woensdagavond aan zich voorbij laten gaan. Het lukt hem niet mee te doen aan de digitale vergadering. Door de coronacrisis kunnen de Statenleden niet fysiek bijeenkomen.

"Het ligt aan mij hoor. Ik heb verschillende handleidingen gekregen om in te kunnen loggen, maar moet drie wachtwoorden opgeven in verschillende systemen. Het lukt me gewoon niet, dit is te ingewikkeld voor mij", aldus het gefrustreerde Statenlid. Alle andere 40 Statenleden kunnen wel deelnemen aan de vergadering.

Van den Berg zal voorzitter Leen Verbeek dan ook een brief schrijven en daarin uitleggen wat hem op de digitale snelweg allemaal overkomt. Hopelijk creëert dat begrip voor de situatie, zegt het Statenlid.

Tong van Lucifer
Door het niet mee kunnen doen aan de vergadering dreigde Van den Berg ook het stemmen over moties te missen. Voor hem is de motie van de SGP over de Tong van Lucifer erg belangrijk. Het kunstwerk raakte door de februari-stormen beschadigd en wordt gerepareerd.

De SGP wil vanwege godslastering dat de Tong van Lucifer niet meer terugkeert op de Knardijk langs de A6. De partij wil het werk ondergebracht hebben in een museum. Daar kan het niet beschadigd raken en dat kost dan ook geen geld. Van den Berg steunt dit voorstel. De Statenvergadering heeft besloten tot een schriftelijke stemming, zodat hij alsnog zijn stem kan uitbrengen. Overigens ziet hij het liefst de Tong van Lucifer gedumpt in het Markermeer. Er mag volgens hem geen extra publiek geld worden uitgegeven aan dit kunstwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel