Meerderheid voor grote opknapbeurt Bosbad

EMMELOORD • Wo 13 mei 2020 | 23:06 • Woensdag 13 mei 2020 | 23:06

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder kiest voor een uitgebreide opknapbeurt van zwembad Het Bosbad. Dat bleek woensdagavond in de raadscommissie. Daarin moesten de fracties hun voorlopige standpunt aangeven.

Op de VVD na kiezen alle partijen voor verbouwing en uitbreiding van het complex. Daarin krijgt het zwembad naast een recreatiebad een nieuw multifunctioneel bad van 25 meter, plus een peuterbad. Verder wordt het buitenbad aangepakt en het zwembad beter verbonden met de aangrenzende Bosbadhallen. De kosten van dit plan bedragen 12,1 miljoen euro. Dat is 6,7 miljoen euro meer dan is begroot.

Investering voor komende 25 jaar
PvdA, Politieke Unie, CDA, GroenLinks en D66 kiezen nu al onomwonden voor deze variant. Zij delen het standpunt van het college van B en W en directeur Marcel Jagersma van Het Bosbad dat dit een investering is voor de komende 25 jaar.

De VVD is voor een sobere verbouwing van het zwembad voor 4,7 miljoen euro. De liberalen denken dat de gemeente de miljoenen hard nodig heeft voor andere zaken als zorg, de Participatiewet of jeugdzorg. Ook is nog onduidelijk wat de coronacrisis de gemeente gaat kosten.
ChristenUnie/SGP wilde zich nog niet uitspreken, terwijl ONS eerst wil weten hoeveel een duurder zwembad de gemeente in de jaarlijkse lasten extra gaat kosten.

De gemeenteraad neemt op 28 mei een besluit over de verschillende scenario's. Later volgt een definitief beslismoment, waarbij de raad de financiële situatie van de gemeente voor de komende jaren kan laten meewegen. Die staat in de zogeheten Perspectievennota, die het college waarschijnlijk eind deze week aan de raad aanbiedt.

Inwoners willen meer entree betalen
Eind vorig jaar bleek uit een enquête onder 500 inwoners dat ze best meer entree willen betalen als het zwembad leuker wordt. Een meerderheid van hen gaf aan dat aan het huidige zwembad de 'plezier-factor' toegevoegd moet worden. Zoals extra glijbanen, activiteiten voor de jeugd en een interactief kinderbad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel