Lelystad reageert positief op begroting Veiligheidsregio

LELYSTAD • Za 16 mei 2020 | 14:07 • Zaterdag 16 mei 2020 | 14:07

Het stadsbestuur van Lelystad heeft positief gereageerd op de voorgestelde begroting van de Veiligheidsregio Flevoland. Het college van B en W adviseert de gemeenteraad dan ook om met de begroting in te stemmen.

Net als Almere hoeft Lelystad minder af te dragen, terwijl de kosten voor andere gemeenten gelijk blijven of juist stijgen. De gemeente Noordoostpolder vindt haar verhoging niet eerlijk. Ook Zeewolde moet meer betalen en stapte daarom deze week naar een geschillencommissie.

Lelystad prijst de plannen van de Veiligheidsregio Flevoland. Vooral de samenwerking met de twee andere Veiligheidsregio’s en de komst van een oefencentrum in Lelystad worden gewaardeerd.

De Veiligheidsregio sloot afgelopen jaar in de plus af. Dat bedrag is teruggestort in de reservekas, maar de gemeente Lelystad wil dat een overschot in de toekomst teruggaat naar de gemeenten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel