Kijk terug: kerkdienst vanuit De Wegwijzer

ALMERE • Vr 22 mei 2020 | 11:46 • Vrijdag 22 mei 2020 | 11:46

Tot en met eind juni zendt Omroep Flevoland iedere zondag een kerkdienst uit, steeds vanuit een andere kerk in de provincie. Deze zondag was dat De Wegwijzer in Almere. De dienst werd verzorgd door de christelijke gemeente, met dominee André Meulmeester als voorganger. Vanaf tien uur was de dienst live te volgen op TV, via YouTube en op Facebook."De dienst is een afwisseling van muziek door de band en een preek die past in deze tijd", aldus Meulmeester. "Het gaat over Mozes en het volk Israël, dat vertrouwen stelde in God in een benarde situatie. Ik heb de geschiedenis bestudeerd en die is niet nieuw: ook eerder zaten volken in moeilijke situaties. Het gaat erom hoe we erop reageren. Mozes zegt: vertrouw op God."

Multiculturele gemeente
Christelijke gemeente De Wegwijzer is een multiculturele gemeente met meer dan 600 leden. Meulmeester: "Toen de overheid de coronamaatregelen afkondigde heeft een aantal mensen van onze gemeente het auditorium omgebouwd tot een studio. Zo kunnen we elke zondag via een livestream het woord van God doorgeven, bemoedigen en troosten. We hebben meer kijkers dan we mensen in de kerk hadden."

Na 1 juli
Vanaf 1 juli worden de coronamaatregelen voor kerken versoepeld en mogen ze weer 100 kerkgangers toelaten. "We zijn er druk mee bezig, maar we zijn er terughoudend in. Met onze livestream bedienen we veel mensen thuis, in de huiskamer. Misschien dat we wel iets met kleine groepen gaan doen. We zingen niet samen, daarvoor hebben we een band", aldus dominee Meulmeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel